UHVAČENA DUGA

 

Ako je sunce sreća a kiša tuga, oboje je potrebno da nastane duga.

 

 

 

 

 

Predgovor

poglavlja

Promocija

Narudžbenica

 

POČETNE

STRANICE

Početna HSKLA

 

početna zbornik

 

početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

 

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

 
 

poćetna UHVAĆENA DUGA

Kongresi i konferencije

 

 

Sadržaj

Poglavlje: IV. Kumovao mi je alkohol

Sljedeći članak  

 

Odumiranje

Mrak će uskoro pasti, a ti ćeš i dalje polako i umjereno disati. Po tko zna koji put, nešto ćeš nerazgovjetno promrmljati, katkad ćeš se blaženo nasmijati. Lice će ti ozariti neka unutarnja sreća. Kad bi barem znao da su ti snovi i ta sreća samo lagano odumiranje tebe i svega onoga oko tebe. Svi polako i prerano umiremo s tobom. Tebi je svejedno, ti i onako sada ništa ne znaš.

Ne znaš da sam zato nesretna i ispaćena, a htjela bih da smo zauvijek sretni i nepodvojeni. Bože, toliko te volim. Kada bi barem ta ljubav bila manja, tiša i nezamjetna.

Možda me ne bi to naoko tiho spavanje uopće uznemirivalo.

Ovako, gledam te mirnog i spokojnog, suza je zastala ispod oka, ni ona ne želi kliznuti niz lice. Baš je sve to čudno. Onda sam se i ja umirila, obrisala oko i pogled preda mnom. Znala sam, sigurno sam znala, ona ga potiho doziva i nešto čudno govori.

Pa zar i nju voli?

M.

Očeva razmišljanja

Teško je bilo jedanput proživjeti sve ono što sam radio svojoj djeci i cjelokupnoj obitelji. Teško, ali vrlo poučno.

Moja djeca i nisu bila tako malena kad su proživljavala sve strahote moga alkoholizma. Sin je iznio samo malen dio onoga što su proživljavali. Sada, s četrnaest godina, već uviđa i više no što sam mislio.

Nikada sebi neću moći oprostiti sve propuste koje sam počinio nedužnoj djeci.

Sada sam svjestan da za vrijeme moga opijanja djeca jednostavno nisu imala oca. Tragedija je u tome što se to više nikada ne da popraviti. Ono što je prošlo, nepopravljivo je, jer djeca rastu i u svakom razdoblju svoga života potrebuju roditelja, u tom trenutku i baš tada. To će mi biti jedan od najvažnijih razloga za buduće nepijenje. Kako se smatram ocem, a i čovjekom, više nemam prava na propuste. Znam da je dosta teško živjeti bezgrešno, ali u mom slučaju pogrešaka je bilo i previše, a da bih si mogao dopustiti još jednu. Toliko mogu učiniti, pa makar što se i alkohola tiče. Rastavljen sam, to se ne da promijeniti, ali odnos s djecom je sada, dok se liječim od alkohola, odličan i želim da takav i ostane.

Želio bih kad bi i moj sin smio (majka mu ne dopušta) ići sa mnom u klub liječenih alkoholičara.

N. M.

 

 

Sadržaj

Poglavlje: IV. Kumovao mi je alkohol

Sljedeći članak  

IZDAVAČ: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

POTPORA: Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske

                                                        UREDNICE

Prim. mr. sc. Vesna Golik-Gruber

Prim. dr. sc.  Mirjana Marković-Glamočak

Tehnički urednik:

Mr. sc. dr. Ema N. Gruber

Likovno rješenje omota

prof. Branko Vujanović

Studio za grafički dizajn ANKER

Tisak: Tiskara «Zelina»

Posebno izdanje Alkohološkog glasnika

 ISBN 953-99124-2-3

Urednik web izdanja: Juraj Cesarec

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES