POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ strana 5

Alk. gl. 2 /2016. (219) str. 8 - 10

strana 11 ►

VALENTINOVO U BEDEKOVČINI S PORUKOM

„VIŠE SREĆE IDUĆE GODINE“

Naši prijatelji iz KLA „Jezera“ Bedekovčina već nekoliko godina uoči , ili na sam Dan zaljubljenih 14.veljače organiziraju druženje članova KLA Zagorja, ali pozovu i prijatelje iz Križevaca, Siska , Zagreba. Kako opisati osjećaje i doživljaje koje smo ponjeli kući ?

Ovaj pišem kao Dušica, prijatelj i gost. Nisam očekivala toliko ljudi. Očito se pročulo da je to proslava kojoj treba prisustvovati. Ono što razlikuje godišnju skupštinu i ples za Valentinovo, osjeća se već kod samog ulaska u dvoranu, atmosfera je opuštenija, nitko ne razmišlja što reći kod obraćanja članova KLA sudionicima. Djeca su vodila tombolu, svaki broj je bio dobitan, a zgodici prelijepi. Bravo ponovno za vrijednu dječicu. Dočekala nas je i ponuda raznih finih kolača, ali ono o čemu sam ja razmišljala je kad će poćeti muzika i tko će biri raspoložen za ples.  Treba osjetiti to nešto u zraku, kad te ponese muzika, kad plešu veliki i mali, mladi i oni malo stariji. Postoji u sportu izreka „Ostavili su srce na parketu“, e pa danas smo i mi učinili isto. Mislim da nema nikoga tko nije otplesao bar jednom. Iako godine čine svoje, pa ponekad jedva dočekaš pauzu, ništa nas nije pokolebalo da i polku otplešemo sa puno tempa ,  uz laganu ili brzu vrtnju. Još mi se pleše, ali nastavak slijedi iduće godine.

E, a sad najvažniji i najiščekivaniji događaj - „Ples srca“. Plesačice su izvukle mala crvena srca sa brojem i počeo je „lov“ na dečke s kojima će plesati i možda osvojiti laskavi naslov „Pobjednik Plesa srca 2016.godine“. Nema plesnog para koji se nije nadao pobjedi. Nezaobilazni Mladen je prozivao brojeve, koje mu je dodavala asistentica. Onaj broji koji je pročitao napustio je plesni podij. Ukupno je bilo 33 plesnih parova. Naš Mladen ima veliko srce, jer mu je istinski bilo žao svakog para,  koji je morao prekinuti natjecanje. Njegova rečenica „Više sreće iduće godine“ je možda malo ublažila razočaranje kad je pročitan vaš broj. E , pa neznam koje ćemo godine ja i moj plesač imati tu sreću. Ove godine plesala sam sa  Ivanom iz Pregrade, dugogodišnjim prijateljem. Nisam mu donjela sreću, osim što smo se zajedno odlično zabavljali.  Na kraju je pobijedio Željko sa suprugom iz Donje  Stubice, a drugo , recimo utješno mesto, osvojili su Nadica i Ivan. Tako to ide u životu, nekomu svane, a neko čeka uporno , kako kaže Mladen „ više sreće iduće godine“.

Vjerujem da se vidimo opet, a vi, naši prijatelji koji ste sve ovo organizirali, ne brinite jer nama svima je sreća doći,  biti zajedno, veseliti se i u plesu i u ćavrljanju, smijehu , a nek pobjedi onaj na koga je došao red. Ostali će čekati tu obećanu sreću iduće godine.

Dušica Cesarec, Zagreb

Ples za Valentinovo u Bedekovčini

I ove godine 13. veljače u subotu Zajednica KLA Krapinsko-Zagorske županije organizirala je već tradicionalni, osmi po redu, ples za Valentinovo. Domaćini su bili članovi KLA Jezera iz Bedekovčine. Posebno nas je obradovao veliki odaziv gostiju, koji su došli iz Zagreba, Siska, Križevaca te članovi iz naših zagorskih klubova sa stručnim djelatnicima. Na početku najmlađi članovi našeg kluba prodavali su tombolu, gdje su nagrade bili najviše prigodni ukrasi koje izrađujemo na našim kreativnim radionicama. Potom je naš višegodišnji član Mladen Gregurić najavio Ples srca. Zaplesalo je tridesetak parova, a glavnu nagradu osvojio je gospodin Gospočić sa suprugom iz KLA Stubica. Nakon plesa uz druženje i nezaobilazne slastice i ovogodišnje Valentinovo smo priveli kraju uz obećanja gostiju da ćemo se i sljedeće godine družiti u tako lijepom broju.

Štefica Šukec, predsjednica KLA Jezera, Bedekovčina

Obljetnica u KLA Valpovština

U udruzi liječenih alkoholičara Valpovštine,15.02. 2016., imali smo slavlje. Naš član, Ivan Katušić, točno je na Valentinovo, 14.02.navršio punih 45 godina apstinencije. Taj smo značajan jubilej skromno proslavili u skladu naših mogućnosti. Ponosni smo što u našem KLA imamo člana tako duge i uspješne apstinencije. "Ne mogu ni zamisliti ponedjeljak bez kluba. Ovo je moja obitelj i dok sam živ ću dolaziti"! -sa suzama u očima govorio je naš Ivan primajući diplomu, koju smo dobili na vrijeme, zahvaljujući Dušici, i ručni sat, kao skroman poklon svih ostalih članova KLA.

Blaženka Gregorić

VALENTINOVO U KLA PODRAVKA

Proslava Valentinova u našem Klubu i ove je godine počela sa jednom jedinom temom – ljubav. Ljubav je najljepša emocija, koja dolazi iz srca i svatko od nas ponaosob iz srca je govorio o svojim ljubavima, o ljubavi prema bračnom partneru, o bezuvjetnoj ljubavi prema djeci, unucima, roditeljima, prema prijateljima, domovini, prema slikanju i pisanju.

Naša draga Štefanija prisjetila se svoga djetinjstva i proslave Valentinova. Roditelji su rekli dječici da se na Valentinovo žene vrapčići u grmlju na kraju vrta i onaj tko dođe na njihovu svadbu , dobit će lijepe crvene čizmice.

Djeca su rano ustala i po snijegu bi bosonogi otrčali na svadbu da dobiju crvene čizmice. Od hladnoće nožice su dobile crvenu boju, baš kao da su dobili prave crvene čizmice. Od svadbe nije bilo ništa, ali u toplom domu čekali su ih slatkiši i topli čaj.

Na kraju i i smo se počastili finim kolačima, kavom i sokovima. Moje mišljenje je da bi trebali ljubav iskazivati svaki dan. Ljubav je ta koja nam daje snagu da idemo naprijed.

 Katarina Budaj, dostručna djelatnica KLA Podravka

16. Izborna skupština KLA Petrica Kerempuh

Dana 26.02.2016. godine u 18 sati održana je 16. godišnja skupština Petrica Kerempuh u Ilici 421 u Zagrebu. Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Mehmed Delić te pozdravio goste i poželio im udoban provod. Nakon pročitanog dnevnog reda, gospodin Meho pročitao je izvješće o radu kluba za 2015. godinu. Sudjelovanje i aktivnosti kluba. O redovitosti kluba i o apstinenciji kluba govorio je gos. terapeut  Ivan Hamunajac. Potom smo podijelili priznanja za uspješnu apstinenciju – za 10 godina Delić Mehmed i Štrok Nikola, za 14 godina Mutak Željko, za 17 god. Petrović Dragutin i Severin Dragutin i za 23 god.  Juričić Milan. Skupštini je prisustovalo oko 90 gostiju iz Zagreba i drugih gradova i tako uveličali našu skupštinu. Skupštini su prisustovale i dr. Karolina Nenadić Šviglin i dopredsjednica saveza gospođa Štefica Bedeniković. Skupštinu smo zatvorili sa prigodnim domjenkom i ugodnim druženjem.

Predsjednik kluba. Mehmed Delić

◄ strana 5

Alk. gl. 2 /2016. (219) str. 8 - 10

strana 11 ►

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.                                                                                                                                                                         

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES