POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ strana 16

Alk. gl. 6 /2015. (217) str. 18 - 19

strana 20 ►

SASTANAK UPRAVNOG ODBORA HSKLA

6.studenog održan je  sastanak Upravnog odbora HSKLA sa osvrtom na proteklu godinu, kao I sa aktivnostima koje planiramo u 2016.godini.

2015 godina je uz redovne aktivnosti tj tradicionalne ( Večer pučke poezije, Sportski susreti KLA, Mjesec borbe protiv alkoholizma, donio I pojačane aktivnosti HSKLA u svjetskoj organizaciji KLA. Za novog predsjednika svjetske organizacije je predložen gosp. Helge Kolstad iz Norveške, a za dopredsjednike prof.dr.sc.Zoran Zoričić iz RH I Aniello Baselice iz Italije. U pripremi je izdavanje knjige o prof.dr.sc.Vladimiru Hudolinu.  Iduće godine planira se edukacija I trening za stručne djelatnike (koji rade u KLA) iz ex Jugoslavije. Bila bi to zajednička međunarodna škola. Osim u Italiji, predsjednik HSKLA prof.dr.sc.Zoran Zoričić je sudjelovao na kongresu Alpe-Adria-Balkan na Bledu u Sloveniji, na kongresu u Subotici.

Iduće godine Hrvatsko društvo za alkoholizam I druge ovisnosti, Hrvtaski liječnički zbor, Klinika za psihijatriju KBC “Sestre milosrdnice” I HSKLA otganizirat će Hrvatsku konferenciju o alkoholizmu I drugim ovisnostima, kao I Alpe-Jadran konferenciju KLA o alkoholizmu I to krajem travnja 2016 god. O mjestu održavanja biti ćemo na vrijeme obaviješteni.

Pojedina izvješća su podnjeli članovi UO kao predstavnici regija iz kojih dolaze. Večina će posjetiti Varaždin, gdje će se 14.11. održati 17.Večer pučke poezije.

Gosp.Šeničnjak je ukazao na komplicirane obrasce I dokumentaciju kod natječaja za sredstva iz EU fondova. Slavonski Brod se sprema iduće godine proslaviti 40 godina rada.Višnja Kajzer iz Slatine je govorila o sportskim susretima sjeverozapadne RH ćiji su bili domaćini u lipnju. Upitan je novi organizator. Dr.Anto Orešković je govorio o novom odjelu za alkoholizam odnosno ovisnost u PB “Sv.Ivan”.. Vjeko Pleić iz Splita je pohvalio novo rukovodstvo Zajednice KLA Splitsko-dalmatinske županije ćiji je novi predsjednik Anita Čudina. Split još uvijek nema dnevnu bolnicu za alkoholizam. Željko Postonjski je najavio godišnju skupštini KLA Jezera Bedekovčina. U mjesecu borbe protiv alkoholizma održat će predavnja u školi, sudjelovat će I na radiu.

Zajednica KLA Sisačko moslavačke županije također ima novu predsjednicu I to Mirnu Bijelić iz Kutine. Dr.Nada Blagojević-Damašek iz Osijeka je uz 4 osječka KLA spomenula I Đakovo I Valpovo. Razmišljaju o osnivanju zajednice KLA.  Zlatica Nemec iz Križevaca je govorila o Zajednica KLA Koprivničko-križevačke županije ćija je nova predsjednica Dolores Novak . Predstavnici KLA će u mjesecu borbe protiv alkoholizma također sudjelovati na  radiu, a održat će I 2 predavanja u srednjoj gospodarskoj školi.

Dražen Žagi je pozvao na 50.godišnju skupštinu KLA Bjelovar 6-prosinca u Bjelovaru.

Obaviješteni su svi članovi UO I članovi KLA I Zajednica KLA, da  po primitku novih rješnja o registraciji KLA,  ili zajednice, kopiju dostave na adresu HSKLA.

Prof.dr.sc.Zoran Zoričić je zaželio svima  veselu I zdravu 2016 godinu. Najvaio je I da će 18. Večer pučke poezije organizirati Zagreb.

                Sastanak je je završio u 14 h.

U Zagrabu, 10.studenogai 2015.  god

Tajnica HSKLA Dušica Cesarec

HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

UPRAVNI I NADZORNI ODBOR

Anto Orešković, prim.dr.sc. dopredsjednik, PB Sv. Ivan

Zoran Zoričić, prof.dr.sc. predsjednik, KBC "Sestre Milosrdnice"

Dražen Žagi, dopredsjednik, KLA Bjelovar

Dušica Cesarec tajnica, Zagreb

Tatjana Bakula-Vlaisavljević, Slavonski Brod

Štefica Bedeniković, Zagreb

Nada Blagjević-Damašek, Višnjevac

Biserka Goričanec, Mursko Središče

Višnja Kajzer, Slatina

Želimir Križan, Zagreb

Branko Lakner, Mali Lošinj

Marijan Markič, Krk

Zlatica Nemec, Križevci

Goran Pavelić, VinkovciI

Vera Pavičić, Umag

Vjekoslav Plejić, Split

Željko Postonjski. Brestovac Orehovečki

Željka Radošević, Dugopolje

Predrag Šeničnjak, Novska

Radovan Tatalović, Zagreb

Marija Veselić, Zagreb

NADZORNI ODBOR

Vesna Mitrović, Predsjednik, Zagreb

Tomislav Lesica, Rijeka

Darinka Šlabek, Zagreb

◄ strana 16

Alk. gl. 6 /2015. (217) str. 18 - 19

strana 20 ►

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.                                                                                                                                                                         

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES