početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

HR1123400091100137559

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

Kazalo po autorima i rubrikama

nova urednica

AG 2015. g. i dalje

RIJEČ UREDNICE

Alkohološki glasnik  je stručno-informativni časopis Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara i Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba, koji izlazi u nakladi od 930 primjeraka.

Počeo je izlaziti 1994. godine kao važan dio poslijeratne obnove klubova, a kao nasljednik časopisa „Al kluba“ koji je tiskan od 1965. godine do Domovinskog rata.

Bavi se problematikom vezanom uz pijenje alkoholnih pića i alkoholizam, a posebno klubovima liječenih alkoholičara, no dotiče se i problematike ostalih ovisnosti i unaprjeđenja kvalitete života i duševnog zdravlja. Dostupan je širokom krugu čitatelja jer ima i svoje internetsko izdanje, a kao tiskovina se trajno arhivira u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci.

Stručni radovi objavljeni u prvih deset godina izlaženja časopisa, sabrani su 2003. godine u svojevrsni priručnih  Zbornik stručnih radova Alkohološkog glasnika, u izdanju HSKLA i ZKLA. Zbornik je obuhvatio stručne radove 118 autora. 2005. godine  u izdanju HSKLA objavljena je i zbirka  priča iz života u knjizi Uhvaćena duga - za život bez alkohola.

Uz informativne sadržaje iz rada KLA u Glasniku se objavljuju brojni stručni prilozi naših suradnika raznih profila koji rade na polju alkohologije, a  svojim osobnim iskustvima ih nadopunjavaju liječeni alkoholičari i članovi njihovih obitelji,  što časopis čini jedinstvenom publikacijom multidisciplinarnog pristupa. Svi prilozi pripremljeni su volonterski, s puno truda, ističu se kvalitetom, jednostavnošću i prilagođenošću ciljanoj populaciji te predstavljaju vrijedan materijal za rad u klubovima liječenih alkoholičara i različitim alkohološkim programima.

Glavna urednica: Prim. mr. sc. Vesna Golik Gruber

e-mail : vgolikgruber@yahoo.com

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

 

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom "za Alkoholoski glasnik".