početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

 

 

 

◄ strana 15

Alk. gl. 6 /2012 (198) str. 19

strana 20 ►

GOVORITE SVOJU ISTINU TIHO I JASNO SLUŠAJUĆI ŠTO VAM DRUGI GOVORE, JER ČAK DOSADNI I NEUKI IMAJU SVOJU PRIČU. ZATO BUDITE U MIRU BOŽJEM MA ŠTO ZA VAS ON BIO I MA KAKVI BILI VAŠI ZADACI.

SAČUVAJTE MIR U SVOJOJ DUŠI ŽIVEĆI DAN ZA DANOM. ULOŽITE SVE ŠTO IMATE I ŠTO JESTE I BUDITE SRETNI!

ČESTIT BOŽIĆ I SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2013. GODINI TE USPJEŠAN RAD KLUBOVA ŽELE VAM

ČLANOVI KLA „CENTAR“ IZ KOPRIVNICE.

IZ RADA ZKLA ZAGREBA

Zapisnik sa sastanka zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održanog 9. listopada 2012. godine

Ove se godine 14. večer pučke poezije održava u Prelogu. Ta tradicionalna manifestacija uvijek okuplja veliki broj članova klubova liječenih alkoholičara iz cijele Hrvatske. I ove godine organizirali smo prijevoz autobusom za predstavnike zagrebačkih klubova, a dosta njih će koristiti vlastiti prijevoz. Iz Zagreba će također biti sudionika sa svojim radovima. Dogovoreno je da se kreće u 7.30 ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Imat ćemo stanku u Varaždinu koju ćemo iskoristiti za šetnuju poznatim starim dijelom grada. Po dolasku u Prelog, domaćini će nas upoznati sa znamenitostima tog lijepog gradića u Međimurju.

Najavljen je završni modul IV. ciklusa eudkacije za stručne djelatnike. Prisustvovat će oko 80 sudionika. Iduće godine u ožujku krenut će novi, V. ciklus, u kojem očekujemo nove polaznike.

Najavljena je supervizija za stručne djelatnike i predsjednike klubova liječenih alkoholičara koja će se održati 19. studenoga na Klinici za psihijatriju u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“. Voditelji su doc.dr.sc. Zoran Zoričić, prim.dr. Srđan Marušić i dr. Anto Orešković. Dio programa provest će se zajedno za sve prisutne, a dio će biti odvojen prema funkcijama.

Nakon potpisanih ugovora za sufinanciranje rada klubova liječenih alkoholičara za 2012. godinu, svi očekuju da sredstva budu položena na račun. Uskoro će biti objavljen i natječaj za 2013. godinu.

Ponovno imamo situaciju u kojoj je klub ostao bez prostorija za rad. Predstavnik KLA „S.S. Kranjčević“ objasnio je trenutno stanje i zatražio pomoć u rješavanju. Ponuđene su prostorije koje koriste KLA „Lidija Paszko“ ili KLA „Vrbani“. Očekujemo da će članovi tog kluba liječenih alkoholičara u dogledno vrijeme sastanke održavati na novoj lokaciji.

Godišnje skupštine u Zagrebu i izvan njega su zaredale, pa su to prilike da domaćini pokažu što su radili, što i kako namjeravaju dalje, da se ljudi druže i da se upoznaju novi.

Koordinacije su se sastajale redovito.

Tajnica ZKLA Zagreba: Dušica Cesarec

Zapisnik sa sastanka Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održanog 12. studenoga 2012. godine

Predsjednik Zajednice klubova liječenih alkoholičara doc.dr.sc. Zoran Zoričić najavio je opsežan dnevni red. Prvo smo se osvrnuli na održanu „Večer pučke poezije“ u Prelogu. Domaćini su se stvarno potrudili kako bi svi uživali u poeziji i u ljepotama grada Preloga. I ove je godine bilo puno izvođača, ali i članova klubova liječenih alkoholičara i njihovih obitelji. Ova manifestacija uvijek okupi veliki broj hrvatskih klubova. Iz Zagreba je organizirano išao jedan autobus, koji nam je opet organizirao Bruno (iz KLA „Centar Stara Tkalča“). Na putu smo se nakratko zaustavili u Varaždinu, ali ćemo neki drugi put detaljno razgledati Stari grad. Sve nas je oduševila crkva bogatstvom povijesti, ali i uređenjem. Program pratili sa zanimanjem, kao i svi.

Doc.dr.sc. Zoran Zoričić je najavio superviziju stručnih djelatnika i klubova 19. studenoga. Prisutvovat će i predsjednici klubova. Nakon zajedničkih predavanja, sudionici će biti podijeljeni u grupe u kojima će se provesti radionice. Takav način rada provodit će se redovito bar jednom godišnje.

Dana 1. prosinca održat će se III. izborna skupština Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara. Prisustvovat će predstavnici klubova iz cijele Hrvatske. Svaki klub liječenih alkoholičara koji je regestiran kao pravna osoba ima pravo na jedan glas. Skupština počinje u 11 sati.

Mjesec borbe protiv alkoholizma koji traje od 15. studenoga do 15.prosinca obilježavaju razna događanja (tribine, predstave, kulturne akcije...). Tako Udruga liječenih alkoholičara Dubrave 1. prosinca u kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava organizira tribinu pod naslovom „Imamo izbor“. Gost predavač je prof. Radovan Tatalović. Tribina je u okviru projekta „Odredi cilj i kreni“ koji je odobrilo Ministarstvo zdravlja.Najavljene su i skupštine. Sigurno će svaka skupština, kao i uvijek, imati goste iz drugih klubova.

Tajnica ZKLA: Dušica Cesarec

Svim članovima klubova liječenih alkoholičara i njihovim obiteljima sretan Božić i uspješnu novu godinu želi

KLA „Bistrina“, Marija Bistrica

◄ strana 15

Alk. gl. 6 /2012 (198) str. 19

strana 20 ►

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, D. Vodopivec, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. Pretplata se uplaćuje na žiro račun 2340009-1100137559 poziv na broj 1222147, s naznakom

 "Zajednica KLA, za Alkoholoski glasnik".

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES