početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

 

 

 

◄ strana 16

Alk. gl. 4 /2010 (178) str. 18-20

početna ►

IZ TISKA

Kada sam zaista počeo voljeti sebe

O čemu je Charlie Chaplin razmišljao na svoj sedamdeseti rođendan? Išijasu? Pizzi? Playboyevim zečicama? Tko će znati... Je li ovo pismo Charlijevo, ili tek urbana legenda? Ma, nije ni važno!

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam da sam uvijek, u svakoj prilici, na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Od tada pa na dalje mogao sam biti miran. Danas znam da se to zove povjerenje.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, mogao sam spoznati da su emocionalna bol i patnja tek upozorenja koja mi govore da živim suprotno svojoj istini. Danas znam da se to zove biti autentičan.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam žudjeti za nekim drugim životom i mogao sam vidjeti da je sve oko mene poziv na rast. Danas znam da se to zove zrelost.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje slobodno vrijeme, i prestao sam smišljati grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi čini zadovoljstvo i radost, ono što volim i radi čega se moje srce smiješi, na moj vlastiti način i u osobnom tempu. Danas znam da se to zove čestitost.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene. Od jela, stvari, situacija, ljudi... Od svega što me odvlačilo dalje od mene samoga. U početku sam to zvao “zdravi egoizam”, ali danas znam da je to ljubav prema samom sebi.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam željeti da sam uvijek u pravu, pa sam tako manje griješio. Danas sam shvatio da se to zove skromnost.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim u prošlosti i da brinem o budućnosti. Sada živim ovdje i sada. Zovem to svjesnost.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, spoznao sam da se od nekih svojih misli mogu razboljeti i biti bijedan. Kada sam pak zazvao snage svoga srca, razum je dobio važnog partnera. Ovu vezu danas zovem mudrošću.

Rasprava, sukoba, izazova i problema sa samim sobom i s drugima se ne plašim. Čak se i zvijezde ponekad sudare i onda nastaju novi svjetovi. Danas znam - to je život.

Charlie Chaplin

Charles Spencer Chaplin (London, 16. travnja 1889. - Cousier-sur-Vevey, 25. prosinca 1977.), poznatiji kao Charlie Chaplin, engleski glumac, zvijezda nijemog filma, redatelj, scenarist i glazbenik.

Chaplin je jedan od najkreativnijih i najutjecajnijih osoba u eri nijemog filma.

U svojim filmovima je nastupao kao glumac, redatelj, scenarist, producent i skladatelj glazbe. Karijera mu se protegnula na 65 godina, od kazališta u Engleskoj u kojima je nastupao kao dječak, pa sve skoro do smrti u 88. godini.

Njegov glavni lik bio je “Skitnica”, lutalica otmjenog držanja i džentlmenskog ponašanja. Lik nosi uski kaput, prevelike hlače i cipele, polucilindar te bambusov štap, a zaštitni znak su mu potkresani brkovi.

Dragi moji!

U cetvrtak (11.02.2010.) poslije podne na HTV-u je bio prilog Roberta Zubera o kampu za djecu oboljele od karcinoma.

Ukratko, radi se o kampu koji je osnovala Udruga “Krijesnica” (udruga roditelja djece oboljelih od karcinoma) i Klaićeva bolnica. U tom kampu se vrši rehabilitacija djece koja su preboljela karcinom. Kamp je u Fužinama i prekrasno je bilo vidjeti tu djecu opuštenu u igri.

Svrha kampa je da se ta djeca opuste od svega proživljenog, jer kako sami kažu nisu svi baš imali razumjevanja u svojoj okolini, bilo je svega i treba im opuštanje, a najbolje se osjećaju medju sebi jednakima, gdje su svi isti. Svako to dijete je svoju bolest doživjelo i proživjelo drugačije i treba im mir, razumjevanje i opuštanje, da bi u potpunosti mogli ozdraviti. Nažalost, broj oboljele djece se povećava i kamp treba proširiti i povećati kapacitet ili osnovati još jedan.

Ako ste u mogućnosti i želite pomoći održavanje i proširenje tog kampa i općenito pomoći toj udruzi dovoljno je nazvati broj telefona 060 9015 i donirali ste 5,oo kn + pdv po pozivu.

Sve to možete vidjeti i na stranici: www.krijesnica.hr

Otvoren je donacijski telefon 060 9015 pozivom na kojeg donirate 5 kn (6,15 kn sa PDV-om) udruzi Krijesnica. Cilj je prikupiti 150.000,00 kn za održavanje rehabilitacijskog kampa i izradu edukativnog CD-a kojim će se djeci objasniti kako bolest nastaje, kako se lijeći, koje pretrage su potrebne i kako sa što manje trauma proći kroz iskustvo liječenja maligne bolesti. Akcija prikupljanja sredstava traje do 01.06.2010....

Zahvaljujem svima na pažnji.

Humanitarna akcija - malo svjetlo nade

◄ strana 16

Alk. gl. 4 /2010 (178) str. 18-20

početna ►

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, D. Vodopivec, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. Pretplata se uplaćuje na žiro račun 2340009-1100137559 poziv na broj 1222147, s naznakom

 "Zajednica KLA, za Alkoholoski glasnik".

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES