početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

 

 

 

◄ strana 1

Alk. gl. 1 /2005 (115) str. 3,4

strana 5 ►

 

----: O :----

Održana 1. izborna skupština Hrvatskog saveza kubova liječenih alkoholičara

U prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je 18. prosinca 2004. godine 1. izborna skupština Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara (HSKLA). Nakon pozdravne riječi dosadašnje predsjednice, prim.mr.sc. Vesne Golik-Gruber, prigodni program izvela su djeca iz Kluba "Jezera" iz Bedekovčine, u organizaciji obitelji Prokurica. Pjevali su, recitirali, svirali harmoniku i kitili božićno drvce. Bilo je poruka ljubavi, želje za odrastanjem u skladnoj obitelji, u apstinenciji. "Roditelji, vi ste naš model ponašanja, odgovorni za naše odrastanje. Mi djeca vas volimo!", samo je dio poruke koju su ovom prilikom uputili. Uz nekoliko poznatih pjesama i nekih prigodnih, sakralnog sadržaja, svi smo zajedno otpjevali Himnu liječenih alkoholičara.

Nakon toga je uslijedio radni dio. Izabrano je radno predsjedništvo, a potom je prim.mr.sc. Vesna Golik-Gruber izvijestila o radu HSKLA tijekom prošle četiri godine. Rezultati pokazuju da se radilo vrlo mnogo.

Nakon financijskog izvješća i izvješća nadzornog odbora slijedila je rasprava o aktivnostima u Mjesecu borbe protiv alkoholizma, a potom se pristupilo glasovanju.

Za predsjednika je, s preko 80 glasova, izabran dr.sc. Zoran Zoričić, a za dopredsjednika Damir Vodopivec. Izabrani su članovi Upravnog odbora s liste kandidata iz cijele Hrvatske.

Na kraju se skupu s nekoliko prigodnih riječi obratio novoizabrani predsjednik HSKLA, dr.sc.Zoran Zoričić. Ponovio je svoj predizborni slogan: Neće biti revolucije, ali će biti evolucije.

Naveo je da ćemo nastaviti s postignutom razinom rada, još više surađivati s medijima i državnim institucijama i raditi na umrežavanju svih županijskih saveza. U radu kluba naglasak će biti na obiteljskom pristupu. Svima koji znaju i hoće raditi, omogućit će se rad u odborima.

Poseban naglasak treba staviti na superviziju. Podržao je i izdavanje Alkohološkog glasnika, bez kojeg rad klubova ne može biti prepoznatljiv. Radit će i na razbijanju stigme liječenih alkoholičara.    

Na kraju bih dodala nekoliko svojih dojmova. Iskreno sam sretna i zadovoljna što je dr.sc. Zoranu Zoričiću pripala ta časna i vrlo zahtjevna dužnost. Sudeći prema brojnim i različitim kontaktima s njim tijekom gotovo četiri godine, mislim da će uspjeti u svojim namjerama, naravno, ako mu svi pomognemo dobrom voljom,  znanjem i entuzijazmom.

Puno sam razmišljala o tome, ali se na samoj skupštini ipak nisam osobno obratila dosadašnjoj predsjednici, prim.mr.sc. Vesni Golik-Gruber, a to želim učiniti sada. Rečeno je, ali mislim da još jednom treba istaknuti, da je svojim nesebičnim radom tijekom ove četiri godine stvorila čvrste temelje na kojima se dalje može kvalitetno raditi. Radila je tiho, samozatajno, često i neprimjećeno, a napravila je mnogo. Svojom tihom upornošću mnoge od nas je nadahnula i poticala na rad, uvijek puna novih ideja i izazova. Posebno to mogu reći za rad u Alkohološkom glasniku, gdje su mi objavljeni prvi radovi i ranije, a posebno u zadnje dvije godine, otkad intenzivnije surađujem kao član Uredničkog odbora. Nadam se da će prim. Golik-Gruber sada imati još više vremena za ovaj dio posla koji posebno voli i njeguje.

Hvala za sve što je učinila dosadašnjoj predsjednici, prim.mr.sc. Vesni Golik-Gruber i puno uspjeha novom predsjedniku, dr.sc. Zoranu Zoričiću.

Prim.dr.sc. Mirjana Marković Glamočak, stručni djelatnik ,Klub "Centar-Stara Tkalča", Zagreb

Dragi prijatelji i suradnici!

Bila mi je velika čast, ali i velika odgovornost voditi HSKLA protekle četiri godine. Ukratko ću rezimirati aktivnosti u tom razdoblju uz pomoć elektronske prezentacije, koju sam pripremala nekoliko dana. Sažeti i sistematizirati sve aktivnosti na tridesetak slajdova nije bilo lako. Nadam se da ćete, uz fotografije koje same "govore stotine riječi", dobiti dojam o tome što smo sve napravili. Stotine uloženih volonterskih sati na izrade programa, organiziranje skupova, prisustvovanje skupovima, edukacije, supervizije, savjetovanja, kontakte. Puno smo radili, neki su odustali, umorili se, neki su i sagorjeli, jer radili smo sa srcem, ljubavlju i entuzijazmom.

Sigurno smo i griješili, jer to je neizbježno kod onih koji rade, ali je jedno sigurno - okupili smo se oko zajedničkog koncepta, osnažili ga i razvili. Postavili smo dobre temelje, krećući se putovima koje su zacrtali naši učitelji, prof. Hudolin i prof. Lang. Posebna mi je čast pripala što sam u posljednjoj godini mandata mogla zaokružiti čitavo jedno razdoblje, 40. godina rada klubova, u kojem sam i sama već trideset godina aktivna.

Dostojno smo obilježili taj značajni jubilej dvjema velikim proslavama. Zadovoljstvo i preplavljenost emocijama prisutnih veterana, stručnih djelatnika i apstinenata, proželi su sve prisutne. "Ovo je prvi puta da sam dobila priznanje", rekla je umirovljena socijalna radnica, sa suzama u očima, koja je puni radni vijek provela u tom poslu.

Rasla sam i sazrijevala u ovom dinamičnom poslu, nastojeći stalno promicati rad, a nastojat ću i dalje pridonositi napretku klubova i daljnjem razvijanju koncepta Zagrebačke alkohološke škole. Raduje me što će HSKLA od sada voditi dr. sc. Zoran Zoričić, i to na način koji je opisao riječima: "bit će evolucija, a ne revolucija". Dakle, krećući se putovima naših učitelja će se i dalje podizati kvaliteta rada, poticati napredak i razvoj koncepta Zagrebačke alkohološke škole.

Hvala vam svima na suradnji, prijateljstvu, zajedničkom trudu i timskom radu, koji je temelj svakog, pa i ovog našeg uspjeha u ove četiri godine.

Prim. mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber

◄ strana 1

Alk. gl. 1 /2005 (115) str. 3,4

strana 5 ►

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, D. Vodopivec, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. Pretplata se uplaćuje na žiro račun 2340009-1100137559 poziv na broj 1222147, s naznakom

 "Zajednica KLA, za Alkoholoski glasnik".

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES