ZBORNIK STRUČNIH RADOVA ALKOHOLOŠKOG GLASNIKA - PRIRUČNIK

UREDNICA Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber

IZDAVAČI         Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                                 Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Zagreb, 2003.

 

 

 

ZBORNIK

predgovor
recenzije

Sadržaj:

POGLAVLJA
članci
indeks autora

 

POČETNE

STRANICE

Početna HSKLA

 

početna zbornik

 

početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

 

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

 
 

poćetna UHVAĆENA DUGA

Kongresi i konferencije

 

 

 

 

 

STRUČNI I DOSTRUČNI DJELATNICI U KLUBOVIMA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber*

Danas se često vodi rasprava o djelatnicima u klubovima liječenih alkoholičara. Neki preferiraju stručne djelatnike, dajući time prednost njihovoj izobrazbi, drugi daju prednost proživljenim iskustvima i smatraju da djelatnici nisu uopće potrebni, dok treći smatraju da bi iskusnu liječeni alkoholičari s dodatnom izobrazbom mogli zamijeniti stručne djelatnike, odnosno preuzeti njihove zadatke. Zbog objektivnih okolnosti, u pojedinim klubovima danas nailazimo na najrazličitije kombinacije, što rezultira i velikom različitošću u kvaliteti rada.

Kako bismo što bolje razjasnili ovu temu, moramo se vratiti na definiciju djelatnika. Prema ranijem, a i danas često upotrebljavanom nazivu terapeut u klubu postoje ozbiljne zamjerke. Naime, takav je naziv tradicionalan i podrazumijeva liječenje alkoholičara u klubu. Među članovima kluba manje je onih kojima je potrebno klasično medicinsko liječenje alkoholizma. Najčešće su tu osobe s problemima izazvanim pijenjem alkoholnih pića, koji su više na razini promijenjenog ponašanja i specifičnog stila života. Zbog toga je bolje govoriti, umjesto o terapiji, o postupku koji katalizira izmjenu ponašanja uključenih pojedinih članova i obitelji. Djelatnik je katalizator tog procesa, to je osoba koja treba imati osobite značajke, odnosno ljudske kvalitete, među kojima ističemo mogućnost ljudske komunikacije i međudjelovanja s obiteljima u klubu, sposobnost uživljavanja u tuđe situacije, strpljivost u slušanju, sposobnost pružanja i primanja prijateljstva i ljubavi, te uz to i stručnost postignutu izobrazbom i stečenim iskustvima u praktičnom radu.

U čemu se sastoji osnovna razlika između stručnih i dostručnih djelatnika, kad i jedni i drugi trebaju udovoljavati gore navedenim zahtjevima.

Razlika je u načinu njihova djelovanja.

Snaga stručnog djelatnika je u njegovu znanju, specifičnim terapijskim tehnikama i njegovoj empatiji (sposobnosti uživljavanja u tuđe nevolje) i pravilno izgrađen osobni stav o alkoholizmu. On djeluje aktivno - konfrontira, intervenira, interpretira, savjetuje, podučava, s ciljem postizanja uvida i promjene.

Dostručni djelatnici ili dugogodišnji angažirani apstinenti ne bi trebali imitirati stručne djelatnike - upotrebljavati konfrontacije i druge terapijske tehnike (koje su naučili od terapeuta), već primjeniti svoje vlastito iskustvo iz koga proizlazi sposobnost razumijevanja tuđe patnje, te prijateljski odnos. Njihova terapijska snaga je širina vlastitog iskustva i dubina uvida u to svoje iskustvo.

Dostručni djelatnici i voditelji klubova "dobri" su dakle oni koji polaze od svog iskustva i ističu svoj prijeđeni put i raniju patnju, a "loši" su oni koji se poistovjećuju  (vjerojatno u najboljoj namjeri) sa stručnim djelatnicima, pedagogiziraju, konfrontiraju, formaliziraju, pa čak i moraliziraju, zaboravljajući da je njihovo osnovno i najefikasnije oružje iskustvo iz doba pijenja, liječenja i rehabilitacije.

Konkretno to znači uživjeti se, bez birokratskih procedura, u kriznu situaciju i nevolje drugog člana, proživjeti u sebi sličnu svoju situaciju, ispričati mu svoje iskustvo bez savjetovanja i podučavanja o tome u čemu je pogriješio. Time svi istodobno, i novi i stari članovi, dublje spoznaju sebe i svoje ponašanje. Osjećajući da su i drugi bili u sličnoj situaciji i da je izlaz moguć, novi članovi prihvaćaju problem ovisnosti  i svoju nemoć pred alkoholom. Alternativa je osmišljavanje života bez alkohola , uz podršku onih koji su to sami osjetili.

Stručni će pak djelatnik izravno suočavati člana s njegovim ponašanjem i pogrešnim emocionalnim reagiranjem, što nije za člana ugodno, te mu je potrebna podrška, koju dobiva od ostalih članova i dostručnih djelatnika. Ukoliko bi se oni, imitirajući stručnog djelatnika, također pridružili suočavanju, umjesto da mu pružaju podršku kroz razumijevanje  i prihvaćanje njegovih problema, pritisak na novog člana mogao bi biti prejak i dovesti do njegova odustajanja od daljnjeg dolaska u klub.

Dakle nije uspostavljena prava ravnoteža između konfrontacije (suočavanja) stručnog djelatnika i suporta (podrške) dostručnog djelatnika i ostalih članova.

Postavlja se sada i sljedeće pitanje: koja je razlika između dostručnih djelatnika i starijih članova kluba, koji su često u ulozi voditelja kluba?

Dostručni djelatnici su zainteresirani članovi koji su osjetili unutarnju potrebu i plemeniti poziv da se i sami  posvete pomoći drugima. Oni su kroz doškolovanje stekli dodatna saznanja o koncepciji suzbijanja problema vezanih uz pijenje alkoholnih pića i liječenje alkoholizma i važnosti pridržavanja i provođenja  prihvaćene koncepcije.  Prošli su nauk o obiteljskom životu i radu u klubu liječenih alkoholičara, napose, što je i najvažnije, radeći na sebi, na putu svog sazrijevanja i afirmacije, promijenili su svoje krive stavove i ponašanja, postajući "najbolji  među jednakima". Svojim ponašanjem i ljudskim kvalitetama djelovati će na ostale članove, upozoravajući na demokratičnost, solidarnost, prihvaćanje različitosti, poštivanje osobnosti, razvijajući dobre međuljudske odnose, dajući i prihvaćajući prijateljstvo i ljubav, te djelujući na stvaranje mira i slobode. Iz razloga što istodobno rješavaju i osobni životni problem, ne može se očekivati da za svoj rad budu plaćeni.

Stare članove koji nisu prošli doškolovanje ili su prošli tek djelomično, ne možemo ubrojiti u dostručne djelatnike. Njih možemo podijeliti u dvije skupine. Jedni  djeluju izrazito pozitivno,  nudeći uvijek svoju pomoć i iskustvo, upravo kako je spomenuto i  uvijek su  "desna ruka" stručnom djelatniku, dok se drugi nameću u radu, uvijek vode glavnu riječ, sve znaju najbolje, u otporu su prema svakoj promjeni, uvijek spremni  kritizirati , pa čak i odbacivati stručne koncepte zagrebačke alkohološke škole, prema kojima klubovi  zagrebačke udruge djeluju.

I na kraju pitanje: trebaju li stručni djelatnici u klubovima?

Naše je stajalište da su u ovoj fazi razvoja i preobrazbe klubova potrebni. U klubovima se nalazi velik broj osoba s multidimenzionalnim problemima, među kojima su i problemi psihičke prirode ili problemi vezani uz druge ovisnosti, s kojima rad zahtijeva stručni pristup. Liječenja alkoholičara su sve kraća, te se gotovo čitav postupak u institucijama koje se bave liječenjem provodi u vrijeme detoksikacije i psihofizičke stabilizacije, kada alkoholičar još nije u potpunosti sposoban pratiti predviđeni kompleksni program, niti steći  pravi uvid u svoje ponašanje i bolest. I obitelj je tek započela proces promjene. Ako započeti proces promjene alkoholičara i njihovih obitelji nije dovoljno intenzivan, postoji velika opasnost vraćanja na ranije, dobro poznate  modele ponašanja ( suhi, a kasnije i mokri recidiv). Stručni djelatnici "dopunjavaju" ovu kratkoću u liječenju svojim stručnim, terapijskim pristupom i postupkom. Rade s pojedincem i obitelji u klupskom suportivnom  miljeu ( podržavajućem  okružju) na produbljivanju uvida, promjeni odnosa, sazrijevanju. U "hodu" se provodi i edukacija, kroz interpretacije situacija i pojašnjavanje problematike.

Stručni djelatnici sudjeluju najčešće dva puta mjesečno u radu kluba i dobivaju naknadu za svoj rad. Uz to su uključeni i u druge programe za suzbijanje problema vezanih uz pijenje i alkoholizam, ili rade u ustanovama koje se bave liječenjem alkoholizma, te prenose najnovija saznanja u klub, sprečavajući zatvaranje kluba i pretvaranje u skupinu samozadovoljnih i samodostatnih pojedinaca, koji slijede neku svoju, odavno stručno nadiđenu koncepciju i plaše se  svake promjene, pozivajući se na ranije zasluge.

Rad stručnih djelatnika se može izvanredno nadopunjavati s radom dostručnih djelatnika i starijih, iskusnih članova, jer kako je već spomenuto polazište je njihova djelovanja  s različitih točaka.

______________

* Klinika za psihijatriju, alkoholizam i druge ovisnosti Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" u Zagrebu

 

 

                                STRUČNA UREDNICA: Mr. sc. dr. Vesna Golik - Gruber

RECENZENTI:    Doc. dr. sc. Darko Breitenfeld

                       Prim. dr. sc. Željko Marinić

 Korektura: Željko Štimac

 Za tisak pripremila: Mr. sc. dr. Ema Ničea Gruber

Tisak: Tiskara «Puljko»

Radovi koji su tiskani u ovom Zborniku, preuzeti su iz Alkohološkog glasnika u izvornom obliku.

 

 

 

 

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES