ZBORNIK STRUČNIH RADOVA ALKOHOLOŠKOG GLASNIKA - PRIRUČNIK

UREDNICA Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber

IZDAVAČI         Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                                 Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Zagreb, 2003.

 

 

 

ZBORNIK

predgovor
recenzije

Sadržaj:

POGLAVLJA
članci
indeks autora

 

POČETNE

STRANICE

Početna HSKLA

 

početna zbornik

 

početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

 

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

 
 

poćetna UHVAĆENA DUGA

Kongresi i konferencije

 

 

 

 

 

PROBLEM PIJENJA ALKOHOLA NA RADNOME MJESTU

Marijan Kotarac, dipl. soc. radnik*

Fenomenu pijenja alkohola  na radnome mjestu do današnjih dana nije posvećena odgovarajuća pozornost.  Problem nije znanstveno istražen, jer nisu u dovoljnoj mjeri istraženi uzroci pijenja  alkohola kao ni njegove posljedice.

Problem nije interdisciplinarno istražen već su obuhvaćeni samo pojedini slučajevi.

Valja napomenuti da je od 1991. godine problem pijenja alkohola na radu potpuno zanemaren i marginaliziran. Potisnut je u drugi plan nizom  zbivanja koja su se događala  na ovim prostorima unatrag 10 godina zbog promjena društveno-političnog sustava, vlasničkih odnosa, agresije i rata na prostorima Republike Hrvatske, velikim migracijama itd.

Gotovo je općeprihvaćeno da je pijenje na radnom mjestu i za vrijeme rada normalno i društveno prihvatljivo ponašanje. Te navode potvrđuju svakodnevna događanja u poduzeću, kao što su  razne prezentacije, prigodne  svečanosti, reprezentacija, slavljenje rođendana i ostala slavlja, dakako,  uz alkohol. 

Stječe se dojam da je u radnim sredinama preslikan model ponašanja iz obitelji i životne sredine.

Do danas se malo obraćala pozornost na povezanost pijenja alkohola na radnim mjestima i kvalitete obavljenoga posla, smanjenju produktivnosti i efikasnosti, povećanom pobolu, povećanom broju ozljeda na radu, smanjenju radnoaktivne dobi radnika, povećanim izdvajanjem za premije osiguranja, povećanom broju radnika sa smanjenom i izmijenjenom radnom sposobnosti, te drugim oblicima privremene i trajne nesposobnosti za rad. Iz navedenog vidljivo je da je i iskustvenom metodom moguće utvrditi da pijenje alkohola na radnom mjestu i za vrijeme rada ne može biti normalno, niti od strane poslovodstva prihvaćeno ponašanje.

Navedenom problemu bilo bi nužno posvetiti u radnoj sredini primjerenu pozornost. U  rješavanju toga problema potrebno je pristupiti interdisciplinarno i sveobuhvatno. Sada se problem rješava individualno i pojedinačno.

Problem pijenja radnika sada se rješava u kasnoj fazi, kada je već došlo do znatne narušenosti fizičkog i duševnog zdravlja, lošeg i nekvalitetnog obavljanja poslova i radnih zadataka ili očitog narušavanja radne discipline.

Problem pijenja radnika se u radnoj sredini vrlo brzo uočava od neposrednih rukovodioca i ostalih radnika.  Zna se kada tko i koliko pije, da li pije prekomjerno ili je već ovisan o alkoholu. Takvog radnika se najčešće skriva i štiti iz dvojbenih razloga. Najčešće takav radnik služi za "treniranje strogoće" (ili podizanje autoriteta neposrednim rukovodiocima), a uvijek može poslužiti kao dežurni krivac za bilo koje probleme. Takav je radnik vrlo pogodan za manipuliranje u vezi s radom. Često zamjenjuje druge radnike, radi prekovremeno, pogotovo u nepovoljnim smjenama, za blagdane, najčešće ne koristi odmore ni dopuste.

Socijalni radnik u navedenim okolnostima ima ulogu vatrogasca. Pokušava već narušene odnose i učinjenu štetu svesti na najmanju moguću mjeru. Po saznanju za problem, obavlja razgovor s radnikom i njegovim neposrednim rukovodiocem i članom obitelji, izabranim liječnikom i pravnom službom. Nastoji radnika motivirati na prestanak pijenja. Surađuje i intervenira u vezi s liječenjem radnika u bolničkom ili izvanbolničkom tretmanu. Prati ga u liječenju, uključuje u klub liječenih alkoholičara, motivira članove obitelji na pružanje podrške u liječenju, te i njih motivira za liječenje. Motivira radnu sredinu za pozitivan prihvat po završetku bolničkog liječenja. Bodri i podržava radnika i njegovu obitelj kroz proces rehabilitacije i resocijalizacije.

Jasno je da je ovakav način rada iznimno težak i destimulirajući za socijalnog radnika. Cijeli postupak, od uočavanja problema, pripreme za liječenje radnika, upućivanje radnika na liječenje, postupak u rehabilitaciji i resocijalizaciji i ponovno uključivanje radnika u radnu sredinu, isključivo su stvar improvizacije od slučaja do slučaja.

Uspjeh ne proizlazi iz planirane i interdisciplinarno uočene problematike temeljem koje bi bio učinjen plan prevencije i suzbijanja pijenja alkohola na radnom mjestu.

Uspješnost socijalnog radnika sada isključivo ovisi o motiviranosti te usvojenim znanjima i vještinama vezanim uz poznavanje problema alkoholne bolesti. Takav je način rada potrebno što prije napustiti i prihvatiti suvremena dostignuća u suzbijanju  alkoholizma na radnom mjestu koja pruža multidisciplinarni timski rad.

Osnivanje kluba liječenih alkoholičara u poduzeću

Da bi se osnovao klub u poduzeću (tvrtki), potrebno je ostvariti suradnju s poslodavcem da prihvati ponuđeni program, koji osigurava pružanje pomoći radnicima koji imaju probleme s ovisnošću, da se oslobode ovisnosti.

Osnivanje kluba liječenih alkoholičara je dio terapijsko-rehabilitacijskog postupka i njegovo osnivanje i rad unutar poduzeća ili tvrtke ima snažan preventivni učinak.

U pripremnoj fazi dovoljno je okupiti dva do pet članova i jednog zainteresiranog stručnog radnika

Članovi bi se u toj pripremnoj fazi  okupljali za vrijeme stanke ili u međusmjeni na kratkim sastancima, uz nadzor i stručnu pomoć stručnog radnika, u društvenim prostorijama ili u sobi stručnog radnika. Na tim kratkim sastancima rješavale bi se nastale poteškoće, dogovorili i organizirali prijateljski posjeti članu koji je u krizi  ili u recidivu.

U velikim gradovima, zbog udaljenosti između  poduzeća i mjesta stanovanja, tako organizirane skupine mogu stalno djelovati.

Obiteljska terapija bi se provodila sudjelovanjem člana i članova njegove obitelji u radu područnog kluba prema mjestu stanovanja., ali ako ima uvjeta da članovi obitelji mogu dolaziti u poduzeće, jer se radi o malom mjestu s velikim poduzećem, obiteljsku terapiju treba provoditi na sastancima kluba u poduzeću.  

Klub inače djeluje po načelima višeobiteljske zajednice u kojoj sudjeluje  najviše 12 obitelji i nekoliko samostalnih članova, ukoliko prima više od 12 članova zajedno s članovima obitelji, treba osnovati novi klub Iznimno, na kraće vrijeme, može se umjesto novog kluba organizirati odvojena terapijska skupina međusobne podrške, uz pomoć stručnog radnika.

Novi klub treba ustrojiti tako da se iz starog (matičnog) kluba izdvoji jedan broj starih članova koji će sudjelovati  u radu s novim članovima. U slučaju potrebe, anonimnost pojedinog člana se može ostvariti.

Često se kao poteškoća za početak rada kluba liječenih alkoholičara  navodi pomanjkanje odgovarajućih prostorija, što se može riješiti uz pomoć stručnih službi, te utvrđivanje vremena održavanja sastanaka koje bi odgovaralo svim članovima.

Vrijeme sastanaka treba po mogućnosti dogovoriti tako da odgovara svim članovima, prije usklađeno s njihovim radnim vremenom (između smjena?!).

(Iz programa prevencije alkoholom izazvanih poremećaja u poduzećima Kluba «Poštar».)

______________________________________________________________

* Socijalna služba, Hrvatske pošte      

 

                                STRUČNA UREDNICA: Mr. sc. dr. Vesna Golik - Gruber

RECENZENTI:    Doc. dr. sc. Darko Breitenfeld

                       Prim. dr. sc. Željko Marinić

 Korektura: Željko Štimac

 Za tisak pripremila: Mr. sc. dr. Ema Ničea Gruber

Tisak: Tiskara «Puljko»

Radovi koji su tiskani u ovom Zborniku, preuzeti su iz Alkohološkog glasnika u izvornom obliku.

 

 

 

 

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES