XIV. Večer pučke poezije - Poezijom protiv ovisnosti

Prelog, 10. studenoga 2012. godine

početna www.hskla.hr

AKTIVNOSTI

Večeri pučke poezije

 

 

  za Prelog do programa okrugli stol program 1 program 2

 

U 15 sati započela je priredba  „Poezijom protiv ovisnosti u Domu kulture Prelog. Impresivan je bio dolazak u prepunu dvoranu koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, tako da smo čak morali, uz isprike, moliti apstinente koji su zauzeli prvi red da oslobode svoja mjesta za Župana, predsjednicu Gradskog vijeća i ostale goste koji su stigli  s okruglog stola.

Večer pučke poezije

Poezijom protiv ovisnosti

1. MURSKO SREDIŠĆE

2. KOTORIBA

3. ZAGREB

4. ČAKOVEC

5. SLATINA

6. PRELOG

7. KRIŽEVCI

8. VIROVITICA

9. KOPRIVNICA

10. ZAGREB

11. SLAVONSKI BROD

12. MARIJA BISTRICA

13. SLATINA

14. PRELOG

Voditeljica

 Ivana Martinec

profesorica iz srednje škole Prelog

Zbor Udruge umirovljenika

Himna klubova liječenih alkoholičara: “Nek traje nam to”

Riječi dobrodošlice

   

Nakon naše himne  „Nek traje nam to“ koju su otpjevale članice zbora Udruge umirovljenika iz Preloga, usljedili su pozdravni govori. Vidno pod dojmom prizora u dvorani i riječi iz himne, na pozornicu je skočio i obratio se prisutnima župan Ivan Perhoč. Nakon njega sve prisutne pozdravili su  predsjednica Gradskog vijeća Preloga gđa Terezija Božek, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal, dr.med. te predsjednik HSKLA doc.dr.sc. Zoran Zoričić, dr.med. U ime domaćina dobrodošlicu je poželjela Diana Uvodić-Đurić, dr.med., a posebno je dojmljivo bilo obraćanje dekana donjomeđimurskog dekanata i preloškog župnika preč. Antuna Hoblaja koji je osobno pomagao u osnivanju KLA Prelog, a 2004. mu je pripala čast otvoriti Večer poezije u Prelogu.

I krenuli smo s programom kroz koji nas je spretno vodila profesorica iz srednje škole Prelog Ivana Martinec. Započeli smo prisjećanjem  na lijepe trenutke u Slatini  i pozdravili prošlogodišnje domaćine:  Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina koji su nas uz pročitanu poeziju, već tradicionalno,  razveselili  i lijepom pjesmom. Nakon njih nastavile su se nizati misli, ispovijesti i zapažanja onih koji su osjetili u svom životu štetne posljedice prekomjernog pijenja, ali našli snage da se odupru i hrabrosti da o tome progovore ispred prepune dvorane.

Zbor Udruge umirovljenika

"Volim te Prelog  moj" i "Međimurje malo"

     

  za Prelog do programa okrugli stol program 1 program 2

početna www.hskla.hr

AKTIVNOSTI

Večeri pučke poezije