POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ strana 13

Alk. gl. 5-6/2017. dvobroj (228-9) str. 16 - 19

 strana  ► 20

Skupština KLA “Centar” Koprivnica

Dana 25.11.2017. godine održana je 48.godišnja skupština KLA“centar“Koprivnica. Skupštini je prisustvovalo 100-tinjak gostiju i uzvanika iz prijateljskih nam klubova, članovi našeg kluba i obitelji. Svečanost su uveličali i zamjenik župana gosp. Ljubić, zamjenica gradonačelnika gđa. Ostriž,cijnjeni prim. Željko Marinić, te učenici srednje medicinske škole s voditeljicom gđom. Šestak.

Skupštinu je otvorio i sve nas pozdravio predsjednik Alen Dedi. Uslijedio je kulturno umjetnički program u kojem su nastupili zbor KLA Centar, Udruga žena Reka, gđa Romina Kirilenko na violini i tamburaški sastav „Taubeki“. Izborom radnih tijela Skupštine počeo je službeni dio. U dijelu izvješća terapeuta gđa. Jasna Đurđic i ja, predstavile smo prezentaciju „Život u klubu“ s kojom smo predstavili naš klub u sklopu Lošinjske alkohološke škole, slijedila su izvješća blagajnika i nadzornog odbora. S obzirom da je ovo bila izborna skupština, izabrano je novo rukovodstvo – predsjednik gosp. Alen Dedi i dopredsjednik gosp. Ratko Sačer, te novi Upravni odbor, kojima čestitamo na izboru, a zahvaljujemo dosadašnjem na dobrom radu kluba. Nekako najsvečaniji i najemotivniji dio skupštine bila je podjela priznanja apstinentima gosp.: Damir Štimac, Albin Ravenski, Stjepan Glavica, Željko Triplat – za 1 godinu, Slavko Jurić, Kruno Jagarinec – 2 godine, Slobodan Milivojević – 10 godina, Branimir Šafar i Alen Dedi – 15 godina i  Ivan Magaš – 30 godina. Iskrene čestitke svima uz želju za doživotnom apstinencijom. Zahvaljujemo svim uvaženim gostima koji su nam se odazvali.

Osjećati zahvalnost, a ne iskazati ju , isto je što i zamotati poklon i ne predati ga. U svakodnevnom životu teško prepoznajemo da primamo puno više nego što dajemo, i da samo uz zahvalnost život postaje bogatiji, stoga promijenimo svoj život i budimo zahvalni.

Jasminka Dedi, KLA „Centar“

17.godišnja skupština KLA "Jezera" Bedekovčina

Skupština je održana je 25.studenog 2017.godine u prostorijama srednje škole Bedekovčina u 11 sati. Prisustvovalo 50-ak gostiju te članovi KLA Jezera sa obiteljima. Na početku smo se prisjetili našeg prerano preminulog člana, gospodina Ivana Habljaka, te mu odali počast minutom šutnje.

Zatim su članice vokalne skupine "Dora" iz Zlatara otpjevale himnu liječenih alkoholičara. U nastavku su nam naši najmlađi članovi Leo i  Matej izrecitirali tri pjesmice, te time ganuli prisutne. Ponosimo se time da u klubu imamo članove obitelji od najranije dobi. Zatim su nam svoje radove pročitali i članovi: Ankica Krznar, Rudolf Hren i Mladen Gregurić. Slijedio je službeni dio skupštine gdje su izvješća podnijeli, predsjednica, terapeut i blagajnik kluba. Nakon izvješća slijedio je najsvečaniji dio skupštine, podjela priznanja. Gospodin Željko Postonjski, terapeut kluba, podijelio je priznanja i to: jedno za 15 godina, jedno za jednu godinu, jedno za dvije godine i dva priznanja za četiri godine uspješne apstinencije. Slijedila je riječ gostiju te smo zatim uz domjenak i ugodno druženje skupštinu priveli kraju.

 

Štefica Šukec, predsjednica KLA Jezera Bedekovčina

46. godišnja skupština KLA Zaprešić-centar i 50 godina postojanja

Dana 21. studenoga 2017. u Zaprešićuje održana 46. godišnja skupština KLA Zaprešić-centar. Istovremeno smo proslavili velikih 50 godina rada kluba, koji je osnovan 21. svibnja 1967. Četiri godišnje skupštine nisu održane zbog tehničkih razloga, uglavnom u vrijeme ratnih događanja.

Za dar klubu uz pomoć akademskog umjetnika grafičkog dizajna, g. Damira Brčića, izradili smo logo (u nastavku).

Uz klasično izvješće o radu kluba u proteklih godinu dana od strane članova i terapeuta, kao i financijsko izvješće, podijeljena su priznanja za uspješnu apstinenciju: dva za dvije godine apstinencije, jedno za tri godine apstinencije, tri za pet godina apstinencije te jedno za osam godina apstinencije. Sukladno pravilima formalno priznanje nije uručeno jednom apstinentu sa 21 godinom apstinencije, no mimu i ovim putem čestitamo na ustrajnoj i uspješnoj borbi protiv alkoholizma. Najmlađim apstinentima uz cvijeće zaželjena je dobrodošlica u klub, kao i uspješno ostvarivanje što dulje apstinencije. Posebna zahvala upućena je ičlanovima obitelji apstinenata koji na sastanke dolaze u pratnji, kao i terapeutima dr. Ireni Rojnić Palavra i dr. Snježani Soldo Bagarić, koja je s veseljem i punog srca vodila najveći broj sastanaka u proteklom periodu zamjene.

Skupštini je prisustvovalo tridesetak gostiju iz desetak klubova mahom Zagrebačke županije i Grada Zagreba, te nekoliko uvaženih stručnjaka sa područja bolesti ovisnosti. Članovi gostujućih klubova zahvalili su na pozivu te dali podršku članovima u ostvarivanju daljnje apstinencije, a klubu zaželjeli daljnji uspješan rad. Po završetku skupštine održan je prigodan domjenak.

Još jednom koristimo priliku zahvaliti svim gostima koji su se odazvali našem pozivu, te svima koji na bilo koji način doprinose postojanju i djelovanju našeg kluba, naše druge obitelji.

◄ strana 13

Alk. gl. 5-6/2017. dvobroj (228-9) str. 16 - 19

 strana  ► 20

 

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.