POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ strana 5

Alk. gl. 4 /2016. (221) str. 11 - 14

strana 15 ►

IZVIJEŠĆE O 32. SPORTSKIM SUSRETIMA KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE U BJELOVARU

Dana  18.6.2016.god. u subotu su održani 32. Sportski susreti Klubova liječenih alkoholičara Sjeverozapadne Hrvatske u SRC-u Kukavica kod Bjelovara. Okupilo se trinaest KLA iz pet županija Sjeverozapadne Hrvatske i to iz: Bjelovarsko-Bilogorske, Koprivničko-Križevačke, Varaždinske, Virovitičko-Podravske i Međimurske županije. Sportskoj priredbi je prisustvovalo 268 članova KLA zajedno sa članovima obitelji i stručnim djelatnicima, a natjecanje se je odvijalo u više disciplina za odrasle sudionike i djecu. Održan je i sastanak stručnih, dostručnih djelatnika i predsjednika KLA na kojem su se razmatrala aktualna pitanja i dileme. Zaključeno je da  slijedeći domaćin je Udruga zdravog življenja – Obiteljski klub Varaždinske županije, te da se manifestacija u budućnosti organizira na županijskoj razini i da se pravilno izmjenjuje prisutnih pet županija.

U lijepom okruženju SRC- Kukavica proveli smo ugodan dan vikenda uz prijateljsko druženje u društvu  obitelji apstinenata od alkohola. Udruga zdravog življenja – Obiteljski klub Varaždinske županije sa svojih 34 člana ponovno je dokazala da zdravlje i život predstavljaju najveće ljudsko blago. Bili smo sretni što smo opravdali i prošlogodišnje prvo mjesto u ukupnom plasmanu ovogodišnjom pobjedom u malom nogometu, krosu i visećoj kuglani, a najdraže nam je uspješno sudjelovanje djece koja su bezrezervno i prostodušno pokazala svoju radost sudjelujući u sportskim aktivnostima.

Najvažnije jest da su svi sudionici ove lijepe manifestacije dobili poticaj za daljnju borbu protiv bolesti i ostvarenje apstinencije od alkohola kao najveće pobjede u životu.

U Varaždinu, 21.6.2016.god.                                                                                                                              Zemira Medved

5.SPORTSKI SUSRETI ZAJEDNICE KLA SLAVONSKO-BRODSKE ŽUPANIJE

3. SPORTSKI SUSRETI UDRUGE „VRAPČIĆI

Osunčane subote, 2. srpnja 2016., u Slavonskom Brodu na izletištu Migalovci su u organizaciji Zajednice KLA Brodsko-posavske županije i udruge „Vrapčići“ održani sportski susreti.

Prijavilo se 56 sudionika iz 6 klubova liječenih alkoholičara Brodsko-posavske županije: Novi put, Jasni vidici, Feniks, Dr. Vladimir Hudolin, Vita i Centar, kao i iz udruge Vrapčići. Uz njih su prisustvovali ostali članovi klubova i udruge, te članovi njihovih obitelji i gosti, koji su dobrim raspoloženjem i navijačkim duhom oživili izletište.

Sve je počelo postrojavanjem sudionika. Dr. Tatjana Bakula-Vlaisavljević predsjednica  Zajednice KLA Brodsko-posavske županije i predsjednica udruge „Vrapčići“ dr. Dubravka Ergović-Novotny pozdravile su prisutne i proglasile sportske susrete otvorenim. 

Unutar 7 disciplina – nogomet, viseća kuglana, pikado, šah, povlačenjenje konopa, te za djecu nošenje jajeta u žlici i skakanja u vreći, natjecalo se 104 sudionika. Natjecanje je uz osmjehe i borbenost, ali unutar pravila te suđenje i vođenje zapisnika, provedeno opušteno na zadovoljstvo svih sudionika i prisutnih.

Nakon završetka natjecanja proglašeni su pobjednici, podijeljene su im stilizirane diplome, a djeci i paketi sa slatkišima. Ekipno je najviše uspjeha ostvarila udruga „Vrapčići“, a onda redom klubovi Jasni vidici, Vita i Novi put. Klubovi Feniks, Centar i Dr Vladimir Hudolin ove godine nisu uspjeli ostvariti rezultate, no to im nije umanjilo raspoloženje.  

Družili smo se i zapjevali uz zvuke harmonike sve do zajedničkog ručka i torti, te se razišli sa planovima i željom za nove susrete dogodine.

Goran Adelsberger, Slavonski Brod

32. SPORTSKI SUSRETI KLA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE  KUKAVICA 2016.

Najavljen je lijep lipanjski dan kada su počele zadnje pripreme za sportske susrete KLA sjeverozapadne Hrvatske u Kukavici 2016 godine. 18. lipnja od 9:00 sati ujutro počeli su stizati gosti iz 13 klubova lijčenih alkoholičara koji su sudjelovali u natjecanjima, te gosti iz KLA „dr. Branko Lang“ iz Velike Gorice koji su nas posjetili. Program je počeo otvaranjem sportskih susreta oko 10:00 sati intonacijom himne Republike Hrvatske, te himne Klubova liječenih alkoholičara, prvi je sudionike pozdravio predsjednik KLA Bjelovara, organizatora, a ujedno i potpredsjednik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara Dražen Žagi u ime predsjednika HSKLA prof. dr. Zorana Zoričića. Nakon toga riječ su dobili suorganizatori i predstavnici grada Bjelovara i županije Bjelovarsko - bilogorske. Susreti su organizirani uz njihovu pomoć i podršku, kao i uz pomoć i podršku Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara. Prisutno je bilo sveukupno oko 320 sudionika i gostiju. Nakon otvaranja započele su sportske discipline, svaka na svom kraju športskog rekreacijskog centra kukavica, a sudionici su se natjecali u malom nogometu, šahu, pikadu, visećoj kuglani, dok su djeca imala svoje discipline: pikado, skakanje u vrećama i kros. Sve je teklo u natjecanju i prijateljskom druženju. Oko 11:30 terapeuti i predsjednici klubova povukli su se na uobičajeni sastanak na kojem su razmjenjena iskustva u radu, te uočeni problemi, te pokušana nać rješenja, da se zajedno, svi mogu još bolje nositi s izazovima liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije liječenih alkoholičara. Oko 12:00 sati stigli su kuhari iz učeničke zadruge „Kockavica“ koji su priredili ručak za sudionike. Ručak je trajao otprilike jedan sat nakon čega su nastavljena sportska natjecanja. Redom su jedno po jedno završavala natjecanja u pikadu, visećoj kuglani, šahu i malom nogometu, te dječje discipline, kada su započele već tradicionalno zadnje dvije dicipline, kros, i potezanje užeta. Nakon njih, te nekoliko trenutaka odmora i druženja pristupilo se podjeli medalja i zatvaranju igara. Očekivano, djeca su bila najsretnija svojim osvojenim medaljama, tako su se organizatori pobrinuli da svako dijete dobijem barem jednu. Nakon toga, Udruga zdravog življenja - obiteljski klub Varaždinske županije preuzeo je prijelazni pehar, te novo domaćinstvo iduće godine. Na sastanku terapeuta i predsjednika klubova dogovoreno je da slijedeće domaćinstva slijede: 2017. godine - Udruga zdravog življenja - obiteljski klub Varaždinske županije; 2018. godine - Koprivničko - križevačka županije; 2019. godine - Međimurska županija; 2020. godine - Virovitičko podravska županije, te 2021. godine ponovno Bjelovarsko - bilogroska. Ovim putem se u ime domaćina još jednom zahvaljujem svima na sudjelovanju, poštenom sportskom natjecanju, te ispričavam ako je s naše strane bilo propusta ili problema. Mi smo se dobro zabavili, nadamo se da ste i vi, te se nadamo da se opet vidimo dogodine u Varaždinu.

Za KLA Bjelovar Zvonimir Žagi

UVIJEK KAD ZATVORIM OČI

Uvijek kad zatvorim oči vidim more

Zelene luke, kamena zdanja

I vreli vjetar koji me vazda vije gore

Netom krenem i namah me vrate

Žena ruke, duboke vene

Zloslutne ptice koje ruine brodova prate

Koga sam ja to sanjao, što htio

Svih tih maglovitih ljeta

Kojima tkanje je bilo neprohodan ep

Jesam li tek trajao ili sam bio

Čije sam ruke pružene maknuo

Tren prije no što me je vir svirepi usrknuo

Ninoslav Žagar, KLA Prečko

◄ strana 5

Alk. gl. 4 /2016. (221) str. 11 - 14

strana 15 ►

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.                                                                                                                                                                         

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES