POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ strana 11

Alk. gl. 3 /2015. (214) str. 14 - 15

strana 16 ►

SPORTSKI SUSRETI ZKLA ZAGREBA U PREPUŠTOVCU

11.travnja su u Prepuštovcu održani 11.Sportski sureti Zajednice KLA Zagreba.  Možemo se osvrnuti na tri djela samog događanja : plan i pripremu, dan sporstkih nadmetanja i druženja i osvrt na rezultate prvog i drugog dijela. Već kod samog planiranja imali smo olakotnu okolnost, jer su nam terene i dvoranu, kao i protekle tri godine, dali na raspolaganje članovi KUD-a Prepuštovec.  Dogovorili smo sa predsjednikom KUD-a Josipom Liparom pripremanje dvorane i terena, neizbježni fini grah i sokove za ručak. Vrijeme nismo mogli dogovoriti, ali sunce je ovaj put bilo na našoj strani. Jura  je dizajnirao plakat i medalje i akreditacije, a Zvonko ih je  plastificirao. Ekipa za uređenje prostora je dan prije sportskih događanja uredila, po običaju, prostor i terene, stavljeni su plakati na nekoliko mjesta, medalje su čekale vlasnike. Ekipa Štefica, Josip, Juraj, Jozo, Marijan, Dragan, Mario, Željko i Dušica je i ovaj put sve pripremila kako bi se idući dan i takmičari i navijači ugodno osjećali.

Subota, vrijeme za poželjeti, očekivanja su velika. Uvijek se pitamo:Za kolko ljudi pripremiti ručak ?”.  Nitko ne želi otići gladan, a ni mi kao organizatori ne  želimo biti loši domaćini. Kako smo i predvidjeli, došlo je oko 180 ljudi. Uvijek se nađu oni koji se ne upišu na listu dolaska, a pojave se na listi takmičara, ili samo dođu navijati pa nemamo podatke o imenu. Suci su određeni, tereni spremni i takmičenja su počela. Razne sportske discipline privlače i navijače i znatiželjnike. Najviše takmičara je na visećoj kuglani i pikadu. Viseča kuglana je

 okupila parove : muški, žene i mješovito. Iako nismo ni blizu mora, boćanje je sve privlačnije i kod muškaraca, ali i žena. Stolni tenis je ponovno osvojio Marijan, ali uključile su se i  žene. Šah je dobio novog prvaka sa Peščenice. Iako je atletika kraljica sportova,  kod nas je to povlačenje konopa. Osim četiri muške ekpe, natjecale su se i dvije ženske ekipe. Tu su nas Zagorci „pomeli”, naime u obje discipline povlačenja konopa su osvojili zlato. Osim članova iz Krapinsko-zagoprske županije bili su i naši navjerniji prijatelji iz Kutine. Ni oni nisu otišli praznih ruku već sa zasluženim medaljama.

Nakon sporstkog, došlo je uživanje u grahu i kolačima. Druženje je nešto što briše nezadovoljstvo suđenjem, nešto što popravlja raspoloženje, nešto što svi nosimo sa sobom svojim domovima.

Sad kad gledam unatrag, vidim nešto što me posebno veseli, a to je veliki broj novih ljudi, novi brojni odaziv iz KLA Dubravka nova i Dinko Šimunović iz Zagreba. Isti tako dobila sam prijedloge kako napraviti evidenciju za suce pojedinih sportova. To se i očekuje od svih koji svojim prijedlozima mogu poboljšati, olakšati ili upotpuniti naše diuće sporstke susrete. Detaljni pregled rezultata je na našoj web stranici www.hskla.hr. Vidimo se iduće godine. Još jednom zahvaljujemo KUD-u Prepuštovec, kao i svima koji doprinjeli da ovo događanje uspije.

Tajnica ZKLA Dušica Cesarec

◄ strana 11

Alk. gl. 3 /2015. (214) str. 14 - 15

strana 16 ►

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.                                                                                                                                                                         

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES